Vi blir flere

Det var i følge FN rundt 300 millioner mennesker på jorden da Gaius Julius Caesar Augustus skulle skrive hele verden inn i manntallet. Vi kjenner det fra Lukas 2 kapitel som den tiden da Jesus ble født.

Folketellinger var blitt vanlige, og en ordning for at romerne skulle ha en oversikt til skatteinnkreving, og sikkert også som en bekreftelse om troskap til det romerske styret.

Befolkningsvekst

Siden den gang har verdens befolkning vokst kraftig, særlig etter den industrielle revolusjonen. I 1800 var vi rundt 1 milliard mennesker på jorden.

I dag er vi 8 milliarder.

Prognosene viser at antall mennesker vil stige til 10 milliarder i 2050, og til 11 milliarder i 2100. Det betyr at det vil være 11 ganger så mange mennesker på jorden i 2100 som i 1800.

Effektene av befolkningsveksten avhenger av vårt forbruk, teknologi, politikk og kultur. Generelt kan vi si at befolkningsveksten vil legge press på naturressurser, klima, matproduksjon, vannforsyning, energi, helse og infrastruktur.

Sosiale problemer som fattigdom, ulikhet, migrasjon og konflikt er påregnelig. Befolkningsvekstens utfordringer krever innovasjon og utvikling om vi skal handtere den rettferdig for alle mennesker.

Vårt liv på jorden

I åpenbaringen skriver Johannes at den nye jord skal stige frem. Og at i tiden før vil det være trengsel. En trengsel som ender i en kamp mellom det gode og det onde.

Johannes siterer Jesus i sitt evangelium: “I verden har dere trengsler. Men vær frimodige, jeg har seiret over verden.”

Jesus kom for å helbrede og lede oss tilbake til Gud. Han var uten synd, og skapt med Den Hellige Ånd. Hans ord og gjerninger korsfestet han, slik profetiene fra det gamle testamentet forutsa.

I Hans frelsesverk får vi del i hans guddommelige natur, og vi får et liv med ham på jorden og i himmelen.

Det er håp om en fremtid for oss om vi aksepterer Jesus som vår frelser, er takknemlige, elsker hverandre, tilgir hverandre og er villige til å tjene hverandre. Slik som Jesus gjorde.

Den Hellige Ånd er i blant oss og vil hjelpe oss

Comments are closed.